Noorse consumentenbond klaagt over ‘oneerlijke’ voorwaarden Tinder

Noorse consumentenbond klaagt over ‘oneerlijke’ voorwaarden Tinder

De Noorse consumentenbond Forbrukerrådet stelt dat datingapp Tinder het Europees recht schendt met zijn algemene voorwaarden.

In de algemene voorwaarden staat vermeld dat Tinder onbeperkt toegang krijgt tot gebruikersinformatie. Dat zou binnen Europa niet zijn toegestaan, aldus de klacht van de bond, die vraagt om een uitspraak van de nationale Ombudsman. Door zijn voorwaarden zou Tinder gegevens onverhinderd mogen verkopen aan adverteerders en andere bedrijven. Of Tinder dit ook doet is onduidelijk. De consumentenbond baseert zijn kritiek enkel op de algemene voorwaarden, die het bedrijf toestemming geven om dit te doen. Volgens de voorwaarden mogen kinderen vanaf 13 jaar gebruikmaken van Tinder, zonder dat een ouder daarvoor toestemming geeft. Dat terwijl de Noorse wet ouderlijke instemming verplicht bij minderjarigen. De voorwaarden proberen het onmogelijk te maken om Tinder binnen Europa aan te klagen. Sectie 18 van de gebruikersvoorwaarden stelt dat ieder dispuut moet worden opgelost in Texas, waarbij de Texaanse wet wordt gevolgd. De Forbrukerrådet vraagt zich af of dit in Europa is toegestaan.

Managementstyle.nl

Het bericht Noorse consumentenbond klaagt over ‘oneerlijke’ voorwaarden Tinder verscheen eerst op ManagementStyle.nl nieuws

Source: ict man

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *