, ,

In Amsterdam huis kopen? Dan moet je al gauw ontbindende voorwaarden schrappen

In Amsterdam huis kopen? Dan moet je al gauw ontbindende voorwaarden schrappen

 

Het Kopblok in Amsterdam. Wie met ontbindende voorwaarden wil kopen, is kansloos. Wie in Amsterdam binnen de ring een huis koopt, moet in zestig procent van de gevallen ontbindende voorwaarden uit het koopcontract schrappen.

Normaal gesproken bevat een koopcontract voor een woning een clausule dat je het huis koopt onder voorbehoud dat je de financiering rond krijgt. Een andere veelgebruikte ontbindende voorwaarde is de positieve afloop van een bouwkundig onderzoek. Maar de huizenmarkt in Amsterdam is zo overspannen dat verkopers zonder problemen kunnen eisen dat alle ontbindende voorwaarden ontbreken. Een koper die alsnog afhaakt omdat hij de financiering niet rond krijgt, riskeert dan een boete van veelal 10 procent van de koopsom. Dat schrijft Het Parool maandag. Het baseert zich op de Amsterdamse Makelaarsvereniging en op de Vereniging Eigen Huis. Amsterdamse huizenmarkt: de verkoper is koning De krant noemt als voorbeeld een project aan de Amsterdamse Houthaven, waarbij 22 appartementen worden verkocht. De verkoop, die zaterdag van start ging, geschiedt via loting, maar kopers moesten van tevoren aangeven of ze een voorbehoud maakten voor financiering. De ontwikkelaar accepteert geen ontbindende voorwaarden.

Managementstyle.nl

 

Het bericht In Amsterdam huis kopen? Dan moet je al gauw ontbindende voorwaarden schrappen verscheen eerst op ManagementStyle.nl


Source: ondernemen man

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *